Thursday, March 24, 2016

Pad kain minky

Asalamualaikum...

Menyepi sbb bz dengan bb. Yelah i know..camlah i sorang ada bb.

Now tengah berpindah..hihi.
Rumah baru??
Bukanlah...shifting from disposal pad ke modern cloth pad.
Asalnyer kena ada modern tu yer?? Atee ikut suka ati temanlahhh..lagipun semua gegirls dlm umah sedang meningkat dewasa. 
Meh jaga kesihatan di samping berjimat..

Google je semua jenis diy pad ni ada.


So i start dgn perca kain..batiklah since sarung batik dh transform jd pants..ala2 palazo gitu..the scrap perca2 i keep muat2 utk cloth pad. Cloth pads need not be fancy. lagipun pakai sendiri.

cer tengok...tergoda tak dgn soft minky iteww, hihi


from left: kain awning cotton, batik (2pcs), last one kain cotton sarung bantal gituu..

Awesome i tell you..soft je when touching to your skin.

 

Monday, January 18, 2016

Seluar Kain batik

Projek 01/16 rasanya dimulakan dengan menjahit t-shirt dengan seluar.


Seluar kain batik..lebihan kain, muat jgk utk bb. Abaikan bantal2 yang bersusun tu...



Monday, June 22, 2015

Produk kain T-shirt

Assalamualaikum... Diam2 walaupun tak diam, dah masuk 5 hari berpuasa. Syukur sebab diberikan Allah nikmat untuk bertemu dan menjalani ibadah puasa di samping keluarga.


Alhamdulillah...sekarang makin syok sendiri jahit..aka mengasah bakat menjahit. Tengok sendiri hasil ilmu, tips yg diceduk dari fb, Pinterest, Google etc. Now that semua Info's freely available di hujung jari manfaatlah untuk kebaikan.


Bb baru turned 8mos..happy sesangat dapat jahit with my bare hand sepasang baju, of course ler dgn bantuan mesin jahit..konon-kononnya easy peasy lah menjahit..but yes I do agree. Start draf pola, gunting kain, cantum baju..just after bersahur. Within 1 day siap..itupun sbb jahit main2 with kids around..paham2 jelahh.


 

Wednesday, March 4, 2015

Cara ambil ukuran

OK kat sini tempek je pic . Mostly semua dah tahu. Tailor yg tahap sifu semua basic ni ujung jari je kan..pic ni utk yg masih newbie. Masih ingat lagi waktu mula nak buat blouse ..rajin Google, beli buku..dan alhamdulillah dah banyak blouse, kain yg dihasilkan. Terima kasih kat gj, fb group yg tak lokek ilmu.



Monday, March 2, 2015

Sharing

Assalamualaikum...dah lama tak bersiaran. Page ni pun dah lama tak jenguk. Ada aktiviti lain yang dok terliur...sebab ada minat lain yg terpendam. Menjahit jugak...cuma kena study dengan sepenuh hati  sbb masa belajo dulu tak ambik ERT. 

Ni percubaan pertama hasil tangan yg keras. Blouse dengan kain duyung. Tempahan cikgu CT tapi model anak dara leh try fitting. 



Monday, June 3, 2013

Soft awning

Asalamualaikum...kali ini projek ke-2 customer dari Selayang. Semua tudung hand delivered, terima kasih..semoga beliau gembira dan puas hati :-)

Tuesday, May 14, 2013

Tudung Na


Alhamdulillah...rezeki itu datangnya dari Allah. Kali ini khas permintaan customer Halina,  berminat jugek nak pelapik dagu iras2 Prof. Muhaya, sib baik dipermudahkan :-) yelah bila letak kat tdg printed nampak cantikss. In sya Allah, weekend ni kite date ye..nak pass tdg. Mesti tak sabar nak test sendiri hasil tangan akak. Tqvm sbb sudi menempah dgn Elida.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...